Σύλλογος Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Ι.

 

 

Φωτογραφικό υλικό από κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

 

Διαγνωστικό τεστ εκφοβισμού και ασυδοσίας: ΘΕΤΙΚΟ

Από το «μαζί τα φάγαμε» του πολιτικά αείμνηστου Πάγκαλου, περάσαμε στην «ατομική ευθύνη» απέναντι στην πανδημία. Βασική στόχευση αυτής της προπαγάνδας, είναι η ενστάλαξη ενοχών και η προτροπή για τυφλή υπακοή ως εξιλέωση.

Η πανδημία COVID-19 και η νέα υγειονομική κρίση που δημιουργεί, εντείνει την οικονομική κρίση και την αναδιάρθρωση που κάνει εξαιτίας της. Οι κυβερνητικές συνταγές αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά καταστροφικές, καθώς είναι αυτές που αποφασίζουν για τα μέτρα που θα ληφθούν. Καταστολή δια πάσαν νόσο. Αν το κράτος ενδιαφερόταν για την υγεία μας, θα φρόντιζε για αυτήν και πριν τον ιό με προσλήψεις υγειονομικών και αύξηση των δαπανών για την υγεία. Αντίθετα, την αντιμετωπίζει όχι ως κοινωνικό αγαθό, αλλά ως εμπόρευμα. Έχει αποδυναμώσει τις υγειονομικές δομές (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση,  έλλειψη εξοπλισμού, μέσων αυτοπροστασίας). Έτσι, το σύστημα υγείας δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε καμία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Σαν παράταξη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων έχουμε επισημάνει πολλές φορές την υποστελέχωση την υποχρηματοδότηση, του Νοσοκομείου και γι’  αυτό έχουμε στοχοποιηθεί  και κυνηγηθεί από την Διοίκηση του Νοσοκομείου. 

Πιο συγκεκριμένα, σε μέλος της παράταξής μας εφαρμόζονται μέτρα από τη Διοίκηση και τη Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας τα οποία αφενός αντιβαίνουν  στις αποφάσεις του Δ.Σ του Νοσοκομείου και αφετέρου φανερώνουν χαρακτηριστικά δίωξης, εκφοβισμού και τρομοκρατίας.

Για το θέμα του συναδέλφου η πλειοψηφούσα παράταξη του Συλλόγου εργαζομένων -ΔΑΚΕ-  ενώ ενημερώθηκε δεν έφερε το θέμα στο Σύλλογο για συζήτηση με ευθύνη του προέδρου του και εκ νέου υποψηφίου για αντιπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ του Νοσοκομείου. Ρωτάμε, λοιπόν, τον συνάδελφο Γ. Φλούδα  με ποιον τρόπο εκπροσωπούσε και θέλει ξανά να εκπροσωπήσει τους εργαζόμενους  και μέλη του Συλλόγου; Καλούμε όλες τις παρατάξεις του Νοσοκομείου να πάρουν θέση.

 

Οι Ανυπότακτοι

Το ψηφοδέλτιο "Ανυπότακτων" για το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζόμενων στο Π.Γ.Ν.Ι. και την ανάδειξη των αντιπροσώπων του Ν.Τ. Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Πατήστε εδώ να δείτε την διακήρυξη.

Ανακοίνωση της παράταξης "οι Ανυπότακτοι". Πατήστε εδώ για να την δείτε.

οι ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ 
«αυτοί που σήμερα φαίνονται νικημένοι,
του αύριο μπορούν να είναι οι νικητές»
Μπέρτολτ Μπρεχτ
 
Οι  ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ καταδικάζουν την προσπάθεια φίμωσης, και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, που επιχειρήθηκε στο μέλος της την προηγούμενη εβδομάδα. 
 
Συγκεκριμένα στις 23-05-2017 καλέστηκε ο συνάδελφος στην Ασφάλεια Ιωαννίνων «δια υπόθεσή του», μετά από ανώνυμη καταγγελία για να εξετάσουν αν συντρέχει λόγος όσον αφορά την ασφάλεια των 4 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγονται στο νομό Ιωαννίνων και την εμπλοκή του συναδέλφου. 
 
Την επόμενη μέρα που προσήλθε στην Ασφάλεια Ιωαννίνων του επισημάνθηκε ότι υπάρχει ανώνυμη καταγγελία εναντίον του μετά από δημοσίευση του σε κοινωνικά δίκτυα η οποία  έλεγε « το νού σας, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ονομαστικά» με την υπενθύμιση «την προδοσία  πολλοί αγάπησαν τον προδότη ουδείς » (ενόψει της ψήφισης του 4ο νέου μνημονίου)
 
Αυτό θεωρήθηκε ότι τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των βουλευτών. 
 
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι σε αυτή την ανώνυμη καταγγελία υπήρχε εμπλοκή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Παρόλα αυτά  καταλαβαίνουμε ότι τα έχουν χάσει με τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στην επίθεση των μνημονίων που ψήφισαν. 
 
Βλέπουν πως η σιωπή και η απόσυρσή του από τους δρόμους των αγώνων, δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση και αποδοχή της κατάστασης που έχουν επιβάλει. 
 
Γι' αυτό βγάζουν στη φόρα την επιθυμία τους να στερήσουν στον λαό  το δικαίωμα να μιλάει. 
 
Γι' αυτό και οι καταγγελίες, από αυτούς που δεν έχουν καν το θάρρος να μιλήσουν με τα ονόματά τους.
 
Εμείς από την σκοπιά μας λέμε δυνατά 
Ότι δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! η τελευταία κουβέντα δεν έχει ειπωθεί ακόμα! δεν θα επιτρέψουμε να είστε εσείς αυτοί που θα την πουν!
 
Τους γνωρίζουμε επίσης ότι η Αριστερά διακρίθηκε πάντοτε για το ήθος της και για την ικανότητά της να  κάνει πολιτική. 
 
Ο χουλιγκανισμός, τα ψέματα και οι ανώνυμες καταγγελίες  δεν υπήρξαν  ποτέ δικά  της χαρακτηριστικά.
 
Ανυπότακτοι Συνδικαλιστική Παράταξη Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Ανακοίνωση της παράταξης "οι Ανυπότακτοι" για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα. Πατήστε εδώ για να την δείτε.

Αίτηση Εγγραφής

Μπορείτε να κατεβάσετε την φόρμα εγγραφής στον Σύλλογο Εργαζομένων από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Φόρμα Εγγραφής

 

Π.Ν.Ι.

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com